In 2022 behaalde ik mijn master jazzcontrabas
aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Intussen heb ik een aantal fijne muzikale projecten op poten gezet
en twee muziektheatervoorstellingen geschreven.
In 2025 sta ik op de planken in Vrijstaat Moresnet, een muziektheaterproductie van Broder.
Daarnaast speel ik ook mee als sidewoman in bands van andere muzikanten
en kan je mij ook boeken voor het opluisteren van een feest, receptie, lezing,...
Snuister gerust wat rond in mijn aanbod hieronder.
Griet Grypdonck - tekst & composities, contrabas
Katrien De Muynck - spel, viool, zingende zaag
Frans Van Isacker - klarinet, basklarinet
Willem Heylen - gitaar
Robbe Broeckx of Jonas Boutsen - drums
Maar… waarom dan?
vroeg het peperkoeken meisje,
terwijl ze met haar wijsvinger kleine krulletjes draaide in haar lange zijdezachte haren.
Niemand antwoordde.
Nee, het leek zelfs alsof niemand er ooit over had nagedacht.
Hoe ziet de wereld eruit wanneer we ernaar kijken met de onschuldige blik van een klein meisje?
Peperkoek is een intimistische muzikale vertelling met poëtische overpeinzingen over het leven.
Een ode aan het kind dat in elk van ons huist.
In een wervelende symbiose van muziek en woord nemen de artiesten je op sleeptouw
in dit sprookje voor volwassenen.
Foto: Sien Verstraeten
28 juli 1914. Duitse tanks rollen België binnen en maken daarmee een eind aan net geen 100 jaar van Het Onverdeelde Gebied van Moresnet. Een paar straten, een paar duizend inwoners, een stuk Preuswald en een zinkmijn: samen een paar vierkante kilometer onbestemd gebied ergens tussen Hasselt, Aken en Maastricht. Het hoort bij geen ander land, maar het is toch ook zelf geen land. Al krijgt het wel een postzegel, een volkslied en zelfs een eigen taal. Een vrijstaat voor plantrekkers, smokkelaars, vluchtelingen en deserteurs. Een uniek stukje geschiedenis dat je vandaag moet gaan zoeken onder de Ardense heuvels, naast een vergeten treinstation of in het spoor van de zinkviooltjes: het Wilde Oosten van België. Uit de vergeten mijngangen van de geschiedenis weerklinken vragen over grenzen, grenzeloosheid en vrijheid. We zingen en spelen – in dat onwaarschijnlijk tijdsgewricht van Napoleon tot aan de Eerste Wereldoorlog – tussen verzonnen grenzen van verzonnen landen.
Een grens: een vaste lijn op een kaart. Een mens: een beweeglijk wezen, op zoek naar plek en een identiteit. Bepaalt waar je woont wie je bent? Vormt de natie de mens, of andersom? Met de fabelachtige geschiedenis van Moresnet als achtergrondtoneel worden deze vragen aangekaart.
Delf je onder in dit absurde, maar waargebeurde verhaal,.
Tekst + Regie: Koen Boesman * Muziek: Peter Spaepen * Spel + Muziek: Yves De Pauw + Antje De Boeck + Tom Van Landuyt + Teun Smeets + Ylenia Mele + Noémie Schellens * Muziek + Spel: Elisabeth De Loore + Griet Grypdonck + Muzikgrupo el Kalimin (Free The Folk / Muziekmozaïek) * Decor- en kostuumontwerp: Emilie Lauwers * Decorbouw: Geert Jonkers + Werner Musenbrock * Naaiwerk: Yentl Demunter * Realisatie pop: Magisch Theatertje / Ananda Puijk + Charlotte Puijk-Joolen * Regie-assistentie: Lies Laenen * Understudy: Manou Selhorst * Coaching: Sybrand Van der Werf * Lichtontwerp: Fenna Maas *Geluid: Roel De Bruyne
Jill Suykerbuyk - zang
Griet Grypdonck - contrabas
In de verrassende combinatie van contrabas en zang dompelt Doppio je onder in een intimistische trip vol bekende en minder bekende muzikale pareltjes.
Jill en Griet schenken je met veel liefde hun bakje troost, met naast eigen nummers ook hartverwarmende arrangementen van swingende jazzstandards, een verdwaalde blues, een vederlichte bossa en zelfs een scheutje klassiek.
© Kris Hellemans
Cézanne staat te trappelen vol ongeduld om haar allereerste Nederlandstalige album, “Komt wel goed” uit te brengen. U kent haar misschien nog van haar deelname aan “The Voice Van Vlaanderen,” waar zij Vlaanderen inpalmde met haar ontwapenende humor en haar ontroerende stemgeluid.
Deze singer-songwriter werpt een unieke blik op het alledaagse leven, wat resulteert in herkenbare en vaak komische nummers.
Haar nieuwste album belooft een buitengewone luisterervaring te worden, geworteld in haar persoonlijke odyssee en begeleid door haar fantastische band met Fien Van Damme op cello, Lukas Jouck op drums, Sebastian Enriques op accordeon en Griet Grypdonck op contrabas.
Op 29 maart 2025 spelen ze de finale van de Nekka-wedstrijd.
Bent u op zoek naar muzikale omlijsting voor uw bedrijfsfeest, een huwelijk of begrafenis, een plechtige inhuldiging of lezing, of een andere gelegenheid, dan stel ik met plezier een gepast muzikaal ensemble voor u samen uit een poule van muzikanten die geregeld samen spelen.
Gaat uw voorkeur uit naar een jazztrio of liever een kwartet/kwintet, instrumentaal of met een zangeres, voor een luisterend publiek of als achtergrondmuziek, in open lucht of binnen, akoestisch of versterkt,...
Alles is bespreekbaar!
affiche Wannes Cuvelier
Wat bezielt een steenrijke barones om beschermengel te worden van de New Yorkse jazzmuzikanten van de jaren '50?
Pannonica de Koenigswarter, telg van de Rothschild-familie, geraakt in de ban van de muziek van jazzpianist Thelonious Monk, zegt prompt haar luxueuze leven als ambassador's wife vaarwel, en verhuist naar New York waar een wonderlijke vriendschap ontstaat tussen deze rebelse dame en de al even fascinerende Monk.
Prisca Heylbroeck kruipt in de huid van de excentrieke Pannonica de Koenigswarter.
Samuel Cooremans, Griet Grypdonck en Damián Alvarez-Castro begeleiden haar kleurrijke levensverhaal met jazzmuziek die ooit aan haar werd opgedragen.
Prisca Heylbroeck - spel
Samuel Cooremans - piano
Griet Grypdonck - contrabas, script
Damián Alvarez-Castro - drums
Dans! Dichter! Dans! is een literair-muzikaal platform. Beginnende dichters, schrijvers en slampoets krijgen er de kans om samen te werken met een groep jonge topmuzikanten, onder begeleiding van muzikale en literaire performancecoaches. Het resultaat van deze experimenten vertonen de artiesten bij ‘Dans! Dichter! Dans!’: een avondvullend programma met literair-muzikale performances.
Awel merci grasduint in het rijke repertoire van de Belgische (jazz)muziek. Hierbij speelt het viertal zowel eigen nummers als pareltjes van bekende Belgische jazzmuzikanten.
Laat je betoveren door de warme bastonen van de contrabas, het inspirerende geroffel van de drums, het weemoedige tokkelen van de piano en een zielsdoordringende stem.
Jill Suykerbuyk - vocals
Samuel Cooremans - piano
Griet Grypdonck - contrabas
Simon Van Brandt - drums
Jazzkwartet Dukebox duikt in het wondere repertoire van jazzlegende Duke Ellington. Zowel de grote klassiekers als onbekende pareltjes worden in een nieuw jasje gestoken.
Frajill - zang
Samuel Cooremans - piano
Griet Grypdonck - contrabas
Damián Alvarez-Castro - drums
Jazzkwartet BLUE HOUR dompelt u onder in het fascinerende repertoire van Thelonious Monk.
“The elephant on the keyboard” voor de ene, een avant-gardistisch genie volgens de andere.
Blue Hour brengt gedurfde vocale versies van composities van deze reus.
Yentl Verborgt - zang
Milan Verbist - piano
Griet Grypdonck - contrabas
Mindaugas Venclovas - drums